Antonino Vadala beleegyezett, hogy kiadják őt Olaszországnak

Antonino V. olasz vállalkozó beleegyezett, hogy kiadják őt Olaszországnak. Ezt pénteki kihallgatásán erősítette meg, melyet a Kassai Kerületi Ügyészség ügyésznője hajtott végre. A TASR hírügynökséget Milan Filičko ügyészségi szóvivő tájékoztatta.

„Az ügyészség a törvény által előírt tíznapos határidőn belül dönt az európai elfogatóparancs végrehajtásáról. A döntést követően, melyről tájékoztatni fogunk, a rendőrségnek tíz napja lesz arra, hogy átadja a keresett személyt” – tette hozzá Filičko.

Antonino V.-t március 13-án vette őrizetbe a szlovák rendőrség. Olaszországban kábítószerrel összefüggő bűncselekmény miatt indítottak eljárást a vállalkozó ellen. A gyanú szerint Antonino V. a társaival nagy mennyiségű kokaint csempészett huzamosabb ideig Dél-Amerikából Európába. Az európai elfogatóparancsot később kiegészítették, és a vállalkozót már pénzmosással is gyanúsítják.

A kiadatási letartóztatásról szóló határozat ellen a Kelet-Szlovákiában élő vállalkozó nem emelt panaszt. Az olasz vállalkozó szlovákiai kapcsolatairól és tevékenységéről Ján Kuciak, a meggyilkolt oknyomozó újságíró is írt. 

TASR