Apja nyomdokain a maffiózó Okoličány fia, több embert lefejelt egy kocsmában

Alighogy letelt egy korábbi bűncselekményéért kiszabott próbaideje, máris rácsok mögé került Filip Okoličány, a kelet-szlovákiai szervezett bűnözés egyik ismert alakjának, Róbert Okoličánynak a fia. Tavaly életfogytiglanra ítélt, szökésben lévő apját bizonyára többen is szívesen látnák a rácsok mögött.

Apja nyomdokain a maffiózó Okoličány fia, több embert lefejelt egy kocsmában

Kedden szállították a kassai Floriánska utcai börtönbe Filip Okoličányt. A Korzár Milan Filičkóra, kerületi ügyészség szóvivőjére hivatkozva tájékoztatott róla, hogy

az ifjabbik Okoličány a lőcsei járásbeli Granč-Petrovce község egyik vendéglőjében szombat este keveredett bajba. Okoličány lényegében lefejelte a sértettet, Michal V.-t. A jelenlévők próbálták őt megfékezni, őket ököllel bántalmazta. Végül sikerült kivonszolniuk, de ő visszatért és még valakit lefejelt, egy további személyhez pedig hozzávágott egy sörös poharat.

Az incidens során a fiatal Okoličány betörte a vendéglő bejáratának üvegezett részét, bent pedig több dolgot, poharakat is szétdobált és összetört. Mielőtt pedig távozott, mindenkit figyelmeztetett, hogy ne próbáljanak szólni a rendőrségnek, mert azt megbánják.

A Korzár egy, a nyomozáshoz közel álló forrására hivatkozva közölte, hogy miután őrizetbe vették

Filip Okoličány azzal érvelt, hogy rossz napja volt, és amikor betért a vendéglőbe, az az érzése támadt, hogy mindenki furán néz rá. Mint mondta, először szóváltásba keveredtek, majd verekedés lett a vége, de azt nem tudta megmondani, hogy ki kezdeményezett.

Szavai szerint amikor kidobták, az annyira feldühítette, hogy visszatért, a fejével örte be a bejárati üveget, bent pedig valakit megütött. Azt viszont tagadta, hogy fenyegetőzött volna, szerinte csak ledebilezte, leidiótázta a bent lévőket.

A 26 éves Filipnek nem ez volt az első ilyen esete. 2014 áprilisában egy benzinkúton randalírozott és fenyegetőzött, tavaly májusban pedig veszélyes fenyegetésért és garázdaságért félév börtönt kapott 16 hónapra felfüggesztve. A próbaideje két hete telt le.

Egy további ügyében folyik eljárás 2014 októbere óta, mely során személyi szabadság korlátozásával és közbeszerzésekkel való üzérkedéssel vádolják. 2016 novemberében felmentették ez ügyben, de az ügyész fellebbezésének helyt adva a kerületi bíróság ezt a döntést megszüntette. Idén áprilisban ugyanebben az ügyben 3 évet kapott 3 évre felfüggesztve, de fellebbezett az ítélet ellen társaival együtt, így az még nem jogerős.

Az ügyészség most javasolta a vizsgálati fogságba helyezését, arra hivatkozva, hogy ha kint marad, folytathatja bűncselekmények elkövetését. Az Iglói Járásbíróság helyt adott ennek és elrendelte a vizsgálati fogságát, csakhogy Okoličány ez ellen is fellebbezett.

Amennyiben beigazolódik a bűnössége, 3 évig terjedő börtönre ítélhetik.

(Korzár)