Ápolják kulturális értékeinket

2017. március 5. - 07:11 | Régió

Értékelő taggyűlést tartott pénteken este a Csemadok nagypakai alapszervezete.

Ápolják kulturális értékeinket
A hodosi kultúrcsoport műsora (A szerző felvételei)

Edmár Mária elnöknő köszöntötte a megjelenteket, köztük Sátor Zoltánt, a Szövetség Dunaszerdahelyi Területi Választmányának elnökét, Lázok Attila ügyvezető titkárt és Ivan Seňan helyi polgármestert.


Az évzáró közgyűlés munkaelnöksége

A közösség elmúlt évi tevékenységét Lonszky Katalin alelnök foglalta össze: hatvanan vettek részt az általuk nyolcadik alkalommal szervezett banyabálon, az irodalomkedvelők Szomolai Tibor íróval találkoztak, az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulóján a hősökre emlékeztek és megkoszorúzták a község központjában álló kopjafát, kirándulást szerveztek Sopronba és Fertődre, a települési önkormányzattal és más társulásokkal karöltve bekapcsolódtak a gyermek-, a falu-, ill. nyugdíjasnap megszervezésébe, továbbá a hulladékgyűjtésbe. A gazdálkodás eredményeiről Czafik Mária számolt be.


A közgyűlésen résztvevők egy csoportja

Vitafelszólalásában Sátor Zoltán területi elnök elmondta: a Dunaszerdahelyi járásban 38 Csemadok-alapszervezet összesen 6600 tagja veszi ki részét folyamatosan a magyar nyelv ápolásából és kulturális értékeink megőrzéséből, egyszersmind hozzájárul a szlovákiai magyarok nemzeti identitástudatának megszilárdításához. Ivan Seňan polgármester megköszönte a helyi csemadokosok munkáját, „tevékenységük szerves része a faluközösség életének” – hangsúlyozta.

A közgyűlés előtt a hodosi Megmaradásunkért kultúrcsoport műsorának tapsolhatott a közönség.

(lesz)

Címkék: Nagypaka, Csemadok