Áramütést szenvedett villanyszerelőt hoztak le a magasból Nagymegyernél

Súlyosnak tűnő baleset történt hétfőn délelőtt a nagymegyeri tejgyárral szemben található villanytelepen.

Áramütést szenvedett villanyszerelőt hoztak le a magasból Nagymegyernél

Egy 15 méter magasan haladó vezetékbe kapaszkodó villanyszerelőhöz riasztották a nagymegyeri tűzoltókat. Hodosi Tibor, a bevetési egységek járási parancsnoka érdeklődésünkre elmondta, hogy egy műszaki bevetési és egy létrás autóval szálltak ki a helyszínre, kihívták a mentőket és egy mentőhelikoptert is a helyszínre rendeltek.

A magasban a villanytelep egyik szerelője kapaszkodott, miután áramütést szenvedett. Hivatalos forrásból meg nem erősített, de megbízható forrásból úgy értesültünk, hogy egy olyan vezetékhez ért hozzá, amelyben volt áram, szerencséjére azonban sikerült megkapaszkodnia a másikban, amelyikben pedig nem.

Helyszíni felvételek

Hodosi Tibor a bevetés kapcsán kérdésünkre elmondta, hogy miután lekapcsolták az áramot az érintett vezetékekben, a villanyművekkel együttműködve lehozták a sérült személyt. A parancsnok szerint eszméleténél volt, reagált a körülötte lévőkre, kommunikált velük. Azt nem tudni, milyen súlyos a sérülése, mindenesetre mentőhelikopterrel Pozsonyba szállították - tudtuk meg.

A bevetés egy óra környékén ért véget.

(parameter)