Aranyszínű szobrot kapott a félmeztelen Zlatan Svédországban

Zlatan Ibrahimović szülővárosában, Malmőben leleplezték a délszláv származású, svéd válogatott labdarúgó közel három méter magas szobrát.

Aranyszínű szobrot kapott a félmeztelen Zlatan Svédországban
Facebook (Zlatan Ibrahimović)

Peter Linde szobrászművész aranyszínű alkotása félmeztelenül, karjait széttárva, a gólöröm pillanatában ábrázolja a 38 éves Ibrahimovićot. A csatár a leleplezés előtt mondott beszédében kiemelte: szobra azt jelképezi, hogy minden lehetséges az életben, és hisz benne, hogy mások számára képes motivációt jelenteni.

"Egyes játékosok trófeákat kapnak, mások szobrokat, és vannak, akik mindkettőt. Ez a legnagyobb dolog, ami megtörténhet egy emberrel, különösen, amikor ennek helye a szülővárosa. Nagyon büszke vagyok, mert ezek szerint tettem valamit, amit más nem" - nyilatkozta Ibrahimovic a megjelent több mint ezer ember előtt.

Ő az első, akinek még életében szobrot állítottak Malmőben. Ibrahimović 2001-ben igazolt a Malmö FC-től az Ajaxhoz, majd karrierje során több európai nagy klubban megfordult, jelenleg az LA Galaxy játékosa, amellyel bejutott az észak-amerikai profi bajnokság (MLS) rájátszásába.

MTI