Arcon köpték az OĽaNO képviselőjét, erre ő kiosztott két balegyenest – újabb botrány az OĽaNO háza táján

2023. szeptember 17. - 11:41 | Belföld

Alig telt el pár nap Igor Matovič és Robert Kaliňák csörtéje óta, újabb verekedéstől hangos a politikai szcéna.

A hétvégén szivárgott ki egy videofelvétel, amelyen az OĽaNO egyik képviselője egy nála idősebb férfire támad, aki állítólag leköpte őt.

A felvételen látszik, hogy a képviselő kiszáll Matovičék jól ismert kampánykocsijából, amiben néhány nappal ezelőtt az OĽaNO elnöke és a korábbi belügyminiszter, Robert Kaliňák verekedett össze.

A képviselő először veszekedni kezd a férfivel, majd kétszer megüti. Ezt követően visszaült az autóba egy másik férfivel, és elhajtottak.

A TV Markíza információi szerint a támadó egy 26 éves bolerázi diák, Tomáš Holkovič volt, aki az OĽaNO listáján a 44. helyen indul a parlamenti választásokon. Az incidens a televízió szerint a párt találkozóján történt Pozsonyban, Ligetfaluban (Petržalka).

A történtek kapcsán megszólalt a párt elnöke is, Matovič szerint az incidenst kiprovokálták. „Két csavargó odalépett a jelöltünkhöz, és közvetlen közelről az arcába köptek” – reagált Matovič, aki a közösségi oldalán még azt is részletezte, az illető miképp ürítette a köpetet, hozzátéve, az egyik adag a képviselő szájában és szemén kötött ki.

Tomáš Holkovič ma a Facebook-oldalán reagált az esetre, elnézést kérve a reakcióért. "Rögtön az eset után kértem, hogy töröljenek a jelöltlistáról. Nem akarok ártani a mozgalomnak" - mondta a videóban, amelyben orvostanhallgatóként arra is kitért, milyen veszélyes, ha valakit közvetlen közelről leköpnek.

(tvnoviny.sk/para)