Arjen Robben számára nehéz volt a búcsú a válogatottságtól

Arjen Robben számára nehéz volt a búcsú a válogatottságtól, mert bár a hollandok az ő két góljával győzték le Svédországot, ennek ellenére nem jutottak tovább világbajnoki selejtezőcsoportjukból.

Arjen Robben számára nehéz volt a búcsú a válogatottságtól
Fotó: TASR/AP

A Bayern München támadójátékosa kedden szerepelt 96. alkalommal a nemzeti csapatban, amely pályafutása 36. és 37. góljával nyert 2-0-ra. A hollandok így is csak a harmadik helyen végeztek csoportjukban, a pótselejtezőt jelentő második pozícióhoz hét találattal kellett volna győzniük.

"Még egyszer meg akartam mutatni, mire vagyok képes" - nyilatkozta kedden este Robben, majd bejelentette, hogy utolsó mérkőzését játszotta nemzeti színekben.

"Harminchárom éves vagyok, Európa egyik legnagyobb klubjában játszom, és választanom kellett. Sokáig gondolkodtam, mielőtt döntöttem" - tette hozzá.

Robben 2003 áprilisában, 19 évesen mutatkozott be a válogatottban. Három Európa-bajnokságon (2004, 2008, 2012) és három világbajnokságon (2006, 2010, 2014) lépett pályára. A 2010-es dél-afrikai vb-n ezüst-, a 2014-es brazíliai tornán bronzérmes volt.

A lefújás után az Amsterdam ArenA közönsége felállva, tapssal köszöntötte a tapasztalt játékost, aki úgy fogalmazott, gyönyörű lenne az alkalom, de mivel nem jutottak tovább, nehéz a búcsú a válogatottságtól.

"Arjen még mindig egyike a világ legjobb játékosainak. Hiányozni fog" - mondta Dick Advocaat szövetségi kapitány.

(MTI)