Ártatlannak tartja magát Donald Trump az ellene felhozott vádakban

2023. augusztus 31. - 19:27 | Külföld

Ártatlannak vallotta magát Donald Trump volt amerikai elnök abban az eljárásban, amelyet Georgia államban indítottak ellene a 2020-as elnökválasztással összefüggő bűncselekmények ügyében - derül ki csütörtökön ismertetett bírósági iratokból.

Ártatlannak tartja magát Donald Trump az ellene felhozott vádakban
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A volt elnöknek, aki jelenleg a republikánusok legnépszerűbb politikusa, a hivatalos nyilatkozattétel után nem kell személyesen megjelennie a bíróságon jövő szerdán Atlantában, ahol a bíró eredetileg hivatalosan ismertette volna vele a Georgia államban felhozott vádakat.

Donald Trumpot az eljárás keretében múlt csütörtökön Atlantában, a Fulton megyei börtönben nyilvántartásba vették, de 200 ezer dollár óvadék ellenében szabadon távozhatott. Összesen 41 pontban emeltek vádat ellene és 18 társa ellen a 2020-as elnökválasztás Georgia állambeli "eredményének megváltoztatására irányuló kísérlet bűnszervezetként elkövetett bűncselekménye" miatt.

A demokrata párti ügyész azt kérte a bírótól, hogy október 23-ra tűzze ki az első tárgyalási időpontot. Ezt Donald Trump ügyvédei túl korainak tartották, és jogi szakértők is kétségüket fejezték ki aziránt, hogy szűk két hónap alatt előkészíthető-e tárgyalásra az ügy, tekintve a vádlottak nagy számát és a vádak összetettségét.

(MTI)

Címkék: Donald Trump