Asztalitenisz: Országos bajnok a Hodos csapata

2020. június 29. - 18:07 | Sport

A versenyév döntő tornáját rendezték meg az elmúlt hétvégén a szlovák férfi asztalitenisz extraligában.

Asztalitenisz: Országos bajnok a Hodos csapata
A bajnokcsapat (balról): Samuel Novota, Zoltán Lelkeš, Jozef Kmeť klubelnök és Peter Šereda (Fotó: Klempa Katalin)

Hodos község gárdája a pénteki elődöntőben Rozsnyó csapata ellen mérkőzött meg és 5:3-as győzelmet aratott. A szombati fináléban pedig Malacky legénységét fektette két vállra – pazar, 5:0-ás eredménnyel.

Így a hodosiak megszerezték sorrendben az ötödik országos aranyérmüket.

„Úgy álltunk neki a döntő csatákhoz, ahogy az egy négyszeres szlovák bajnokhoz illő: teljes felelősségtudattal. Mert ugye bármikor és bárkivel előfordulhat egy kisebb serülés, meghúzódhat egy izom, közbejöhet egy balszerencse, de ezúttal semmi ilyen nem történt velünk. A malackaiakkal szemben már 3:0 arányban vezettünk, és meg voltunk győződve arról, hogy a végső csata a mi sikerünkkel zárul” – nyilatkozta a Paraméternek Jozef Kmeť, a hodosiak klubelnöke.

A tisztségviselőtől azt is megtudtuk: az ötödik aranyérem után sem akarnak lazítani, sőt erősíteni szeretnék soraikat, bővíteni játékoskeretüket. Az öt aranyéremmel ugyanis az ország történetében a harmadik helyen állnak – előttük az 1990-es években működő Sporiteľňa Bratislava csapata összesen 7, a 2000-es években pedig az SK ST Bratislava 6 bajnoki címet szerzett az extraligában. A két gárda közül már egyik sem létezik, így öt aranyával a hodosi klub a harmadik az örökranglistán (a létező csapatok közül meg az első a sorban).

Következő mérkőzésüket a csallóköziek – immár az új versenyévre való felkészülés jegyében – július 24-én játsszák a helyi kultúrházban este 18 órától Magyarország férfi asztalitenisz-válogatottja ellen.

(an, le)

Címkék: asztalitenisz, Hodos