Átadták az új rendőrautókat – akár Dunaszerdahely környékén is találkozhatunk velük (FOTÓK)

2023. április 13. - 10:32 | Belföld

Roman Mikulec megbízott belügyminiszter csütörtökön átadta az első 37 darab, új sárga-kék dizájnnal rendelkező rendőrautót. A járműveket Pozsony, Nyitra és Nagyszombat között osztják el. A tárca összesen 150 autót vásárolt 3,4 millió euró értékben, amiket fokozatosan adnak át.

Átadták az új rendőrautókat – akár Dunaszerdahely környékén is találkozhatunk velük (FOTÓK)
Fotók: TASR - további képekért kattints!

A most bemutatott járműveket Pozsony, Nyitra és Nagyszombat rendőrsége, valamint a belügyminisztérium, a speciális bűncselekményekkel foglalkozó országos parancsnokság, a válságkezelési osztály és a Fegyveres Erők között osztják szét.

Mikulec szerint idővel a járműparkot több mint 150 autó alkotja majd. Tomáš Oparty államtitkár közölte, a járművásárlás része a tárca megújítási tervének, amit tíz évre terveztek. Emellett az új autók vásárlásával a károsanyag-kibocsátást is csökkenteni akarják.

A Kia típusú autók vásárlását a belügyminisztérium költségvetéséből állták. Az első 37 autóból 29 kapott rendőrségi felfestést, nyolc pedig civil dizájnban maradt – utóbbiakat a belügyminisztérium szervei használják majd. A 150 járműből összesen 100 kap kék-sárga felfestést, 50 pedig civil köntösben marad. Utóbbiakból 20-at rejtett villogóval, illetve rádióvevővel is felszerelnek.


TASR/para