Átmenetileg változik a Kaufland nyitvatartási ideje

2020. március 23. - 17:20 | Belföld

Átmenetileg lerövidíti nyitvatartási idejét az új koronavírus-helyzet miatt a Kaufland kereskedelmi lánc. Az új nyitvatartási idő március 23-tól további intézkedésig van érvényben.

Átmenetileg változik a Kaufland nyitvatartási ideje
Illusztráció (Fotó: iStock)

Az üzletlánc úgy tájékoztatott, hogy hétfőtől szombatig 7-től 20 óra között lesznek nyitva a boltok. A vasárnapi nyitvatartás nem változik, 8 és 20 óra között lesznek nyitva az áruházak. Az egyetlen kivétel a pozsonyi Avion Shopping Park bevásárlóközpontban működő üzlet, amely csütörtök (március 19.) óta a hét minden napján 8 és 19 óra között tart nyitva.

„Azért döntöttünk így, hogy garantáljuk üzleteink zökkenőmentes működését. Nagyra értékeljük kollégáink munkáját, ezért hangsúlyozni szeretnénk, hogy a nyitvatartási idő lerövidítése nem lesz hatással alkalmazottaink munkaszerződésére" - mondta Lucia Langová, a Kaufland szóvivője.

A Tesco és a Lidl is bejelentette, hogy módosítják üzleteik nyitvatartási idejét. A Tesco hipermarketek 7 és 21, a kisebb Tesco-boltok pedig 7 és 20 óra között, a Lidl üzletei szintén 7 és 20 óra között tartanak nyitva.

A Kaufland szóvivője arra is emlékeztetett, hogy az üzletlánc a múlt héten bejelentette, külön idősávot jelöltek ki a bevásárlásra az idős embereknek. „Hogy megvédjük a legveszélyeztetettebb embereket, azt javasoljuk, hogy minden nap 13 és 14:30 között jöjjenek bevásárolni. Ebben az időpontban kevesebb vásárló van az üzletekben, ezért könnyebben be tudjuk tartani a megelőző intézkedéseket. A többi vásárlót pedig arra kérjük, legyenek tekintettel az idősebbekre, és ne az ő számukra kijelölt időpontban intézzék a bevásárlást"- hangsúlyozta a szóvivő.

Langová hozzátette, a vásárlóknak be kell tartaniuk a higiéniai előírásokat, és csak védőmaszkban, esetleg kesztyűben léphetnek be a boltba. Hozzátette, ha lehet, ne készpénzzel fizessenek, és tartsanak egymástól legalább 2 méter távolságot.


TASR