Átvertek egy 83 éves férfit, elveszítette élete során megtakarított pénzét

83 éves férfit vert át egy nő, aki az egészségügyi biztosító alkalmazottjának adta ki magát. A férfi elveszítette élete során megtakarított pénzét.

Szerdán dél körül a nyitrai járásbeli Horné Lefantovce községben ismeretlen nő csengetett be egy 83 éves férfihez, akinek azt állította, hogy az egészségügyi biztosítótól jött.

„Azt mondta, hogy pénzt hozott nekem a gyógyszerekre, majd kérte, hogy a nagyobb összegből adjak neki vissza. Így elővettem a pénzt tartalmazó füzetet. Megközelítőleg 3 ezer euró volt benne. Ezután azt kérte, hogy mutassam meg neki a fürdőszobát és a hálót, hogy minden rendben van-e. Ahogy beléptünk a fürdőbe, valakihez, mintha beszélt volna, de nem értettem, hogy mit. Mikor kijöttünk, észrevettem, hogy a szekrény, ahol a pénz volt, nyitva van. Sem a füzet, sem a pénz nem volt már sehol. Azonnal rohantam a szomszédhoz, a nő közben elhajtott egy autóval. A szomszéd hívta a rendőrséget. Nagyon ostoba voltam, hogy beengedtem őt a házamba” – mesélte a Čas.sk hírportálnak a meglopott nyugdíjas.

Božena Bruchterová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint lopás és magánlaksértés vádjával indítottak eljárást .

Cas.sk/para