Átvertek egy testvérpárost, a rendőrség mindkettőjüktől elkobozta az autóját

2018. szeptember 13. - 10:25 | Régió

Alaposan kibabráltak egy testvérpárossal, ugyanis mindkét férfi olyan autót vásárolt, amelyről kiderült, hogy lopott.

Az eset a Homonnai járásban történt. Anton megegyezett az illetővel, hogy 4000 eurót fizet az autóért. Vásárláskor 500 euró előleget fizetett, majd havonta 100 euróval törlesztette a tartozását. Az autót azután írták volna át a nevére, ha kifizette az egész összeget.

Ez azonban nem történt meg, ugyanis fél évvel később megjelentek nála a rendőrök. Mint kiderült, a járműre körözést adtak ki, így az autót elkobozták. A szerencsétlenül járt férfinek így most se pénze, se autója nincs.

Anton összesen 1250 eurót fizetett ki az eladónak, aki azt ígérte, hogy az elvett autó helyett biztosít számára másikat – ez azonban máig nem történt meg. A kárvallott így a rendőrséghez fordult.

Így tett a férfi testvére is, aki ugyanúgy járt, mint fivére: ő fokozatosan 2000 eurót fizetett ki az eladónak, mire kiderült, hogy az ominózus autó lopott.

Jana Ligdayová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség mindkét ügyben eljárást indított. Ilyen esetekért akár kétéves szabadságvesztésre is ítélhetik az elkövetőket.

noviny.sk/para