Augusztusban sokan újraélhetik, ahogy áramütést szenvedett a suliban a később meghalt érsekújvári diák

2020. augusztus 3. - 08:40 | Régió

E hónapban ugyanis vélhetően lezajlik végre az érsekújvári elektrotechnikai szakközépiskolában történt áramütés rekonstrukciója - tudta meg a Nový Čas. A baleset során súlyosan megséült egy 18 éves diák, Lukáš, aki néhány héttel később a kórházban életét vesztette.

Augusztusban sokan újraélhetik, ahogy áramütést szenvedett a suliban a később meghalt érsekújvári diák
Lukáš (Fotó: Nový Čas)

Lukáš az utolsó tanítási óráján vett részt december 2-án, hétfőn, amikor megtörtént a baj. A tanáron kívül három diák volt jelen a teremben. A diákok szerint mindig kisebb csoportban foglalkoznak velük, hogy a tanárok jobban tudjanak rájuk ügyelni. Osztálytársai szerint Lukáš hirtelen a földre esett, miután megközelítőleg 400 volt futott át a testén. Azonnal elkezdték újraéleszteni, érezték, hogy megállt a szíve. Miután ez sikerült, kórházba szállítottá, de közben többször is újra kellett éleszteni. Miután stabilizálták Lukáš állapotát, mélyaltatásban tartották, de sajnos ez sem segített. Lukáš két nappal karácsony előtt, december 22-én adta fel az életéért vívott harcot. Agyműködése már korábban leállt. A palárikovói származású diáktól az év vége előtt több százan búcsúztak.

Már nyolc hónapja annak, hogy megtörtént a tragédiát kiváltó baleset, ám a nyomozás azóta sem zárult le. Renáta Čuháková nyitrai kerületi rendőrszóvivő közlése szerint az ügyben eljáró vizsgálótiszt szakértői véleményeket kért, amelyek viszont mostanáig nem készültek el. A Nový Čas információi szerint azonban ebben a hónapban megtarthatják a tragikus esemény rekonstrukcióját, mely során a történtek több résztvevője újra átélheti az egészet. A lapnak ezt az elhunyt diák édesapja erősítette meg.

Az ügyben vizsgálatot indított a munkafelügyelőség is, mely számos szabálysértést észlelt az iskolában. Milan Letko a nyitrai munkafőfelügyelő közölte, hogy 1000-től 200 ezer euróig terjedő büntetést is kiróhatnak az iskola fenntartójára.

(Nový Čas)