Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Augusztustól V. liga Nagymegyeren

A versenykiírás értelmében ugyan kiestek a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában a tabella 14. helyén végzett nagymegyeriek, de mivel az V. liga középső csoportjában bajnoki címet szerzett Alekšince csapata nem jelentekezett be a felsőbb osztályba, megőrizhették volna IV. ligás tagságukat a termálosok.

Augusztustól V. liga Nagymegyeren
Kovács Zoltán illusztrációs felvétele

A nagymegyeri zöld-fehérek azonban, önszántukból, a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjába léptek vissza. A történésekben, fordulatokban bővelkedő napokban vezetőváltás is zajlott a nagymegyeri klubnál. Lemondott Bobkovič Iván, aki három és fél éven át irányította elnökként a futballklubot.

Az utód, Pongrácz Dezső, előbb a győri Fehér Miklós Akadémia, majd a felcsúti Puskás Akadémia szlovákiai játékos megfigyelő-program vezetője, a tehetségek felkutatásában tevékenykedik. A városvezetés felkérésére igent mondott, ezentúl ő irányítja a klubot. „Minden elismerésem Bobkovič Iváné. Nincsenek kifizetetlen számlák, megoldatlan ügyek. Az én focifilozófiám azonban különbözik az elődökétől. Nevezetesen az utánpótlás kinevelésére, bevetésére helyezem a hangsúlyt. Mezünket viseljék a hazaiak és a környékbeliek, a balonyiak, az ekecsiek, a nyárasdiak a nemesócsaiak. Hogy ezt elérjük, időre, türelemre, megértésre és színvonalas szakmai munkára lesz szükség. Nem láttam értelmét, hogy újra alárendelt szerepet játsszunk a IV. ligában, ezért az V. ligában kezdjük a csapatépítést, a felzárkózást. Ne a pénz, hanem elsősorban az egybetartozás érzése motiválja a játékosokat. A felnőtt csapatunk Buka Pál vezetésével kezdte el a felkészülést az új idényre, asszisztensként Varga Károly segíti a munkáját. A 30 éves edzői múlttal rendelkező Birta Gábort szakmai igazgatónak szerződtettük. A fiatalabb és az idősebb diákok az ő irányításával gyakorolnak. Korábban, Tarcsi Imre érájában, már letette návjegyét nálunk, a szülők is kedvelik. Természetesen a többi korosztályos csapatunkra is megkülönböztetett figyelmet fordítunk. Csalódott szurkolóinknak azt üzenem: három-négy év elteltével lesz mivel büszkélkednünk, újra sikeres lesz a nagymegyeri labdarúgás” – vázolta fel a jövőképet Pongrácz Dezső.

ái