Australian Open - Djokovic megvédheti címét

2020. január 30. - 13:05 | Sport

Elsőként a címvédő Novak Djokovic jutott be a férfi egyes döntőjébe a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Australian Open - Djokovic megvédheti címét
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A szerb játékos csütörtökön három szoros játszmában múlta felül a svájci Roger Federert, akivel 50. alkalommal csapott össze és 27. győzelmét aratta. A többnyire kiegyenlített mérkőzésen elsősorban az döntött, hogy a fontos labdamenetek többségét Djokovic nyerte.

Az első játszma annyiban szokatlanul kezdődött, hogy az első négy játékból hármat a fogadó nyert, így Federer volt brékelőnyben, ráadásul 4:1-es vezetésénél újabb három bréklehetősége volt, de ezeket kihasználatlanul hagyta. A hétszeres bajnok szerb innen egyenlíteni tudott, majd a rövidítésben esélyt sem adott svájci riválisának.

A második szettben fej fej mellett haladtak a felek, majd Djokovic a saját szempontjából legjobbkor, 5:4-es előnynél vette el az Australian Openen hatszor győztes Federer adogató játékát. A harmadik felvonásban is egyetlen brék volt, azt is Djokovic érte el, így 2 óra 18 perces összecsapás után fogadhatta Federer gratulációját.

Djokovic a vasárnapi fináléban az osztrák Dominic Thiem és a német Alexander Zverev pénteki párharcának győztesével találkozik.

Eredmény, elődöntő:

férfiak:

Djokovic (szerb, 2.)-Federer (svájci, 3.) 7:6 (7-1), 6:4, 6:3

Korábban:

nők:

Kenin (amerikai, 14.)-Barty (ausztrál, 1.) 7:6 (8-6), 7:5
Muguruza (spanyol)-Halep (román, 4.) 7:6 (10-8), 7:5

(MTI)

Címkék: Australian Open