Australian Open - Ha sikerül enyhíteni a karanténszabályokon, lesz torna

2020. október 15. - 11:53 | Sport

A karanténszabályok enyhítésére szükség van, és ha sikerül erről megállapodni, szinte biztosan megrendezik januárban az ausztrál nyílt teniszbajnokságot.

Australian Open - Ha sikerül enyhíteni a karanténszabályokon, lesz torna
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Erről a versenyigazgató Craig Tiley beszélt az ausztrál hírügynökségnek, hozzátéve, kulcsfontosságú, hogy a torna szereplői az esetleges karanténidőszak alatt is tudjanak edzeni, máskülönben ellehetetlenül a tornarendezés.

"Ha a résztvevőket két hétre szállodába zárjuk közvetlenül a szezonkezdés előtt, akkor nem lesz értelme megtartani a viadalt. Nem kérhetjük a játékosokat, hogy 14 nap semmittevés után álljanak készen"

- fogalmazott Tiley.

A versenyigazgató éppen ezért kompromisszumra törekszik a helyi hatóságokkal: azt szeretnék elérni, hogy a US Openhez és a Roland Garroshoz hasonlóan az Australian Openre érkezők számára is adottak legyenek az edzéslehetőségek úgy, hogy ne keveredjenek a helyi lakosokkal.

"Elfogadjuk, hogy a beutazókra kéthetes karantén vár, a megbeszélések arról szólnak, hogy tudjunk olyan körülményeket teremteni, amiben a játékosok mozoghatnak a szálloda és az edzőpálya között"

- mondta a tornaigazgató. Tiley elmondta, elképzelhető, hogy az ATP Kupát és az egyéb felvezető tornákat is Melbourne-ben kell majd megrendezni a megyék közti határzár miatt.

A jövő évi ausztrál nyílt bajnokságra a tervek szerint január 18. és 31. között kerül sor.

(MTI)

Címkék: Australian Open