Australian Open - Nem költöztetik el a tornát Melbourne-ből

2021. május 17. - 12:57 | Sport

Craig Tiley, az ausztrál nyílt teniszbajnokság versenyigazgatója kijelentette, hogy a jövő januári tornát a koronavírus-járvány miatti szigorú óvintézkedések ellenére Melbourne-ben rendezik.

Australian Open - Nem költöztetik el a tornát Melbourne-ből
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A kontinensnyi szigetország kormányának döntése értelmében a jövő év közepéig rendkívül szigorú feltételekhez kötik a beutazást, ezért felvetődött, hogy az év első Grand Slam-tornáját Dubajban vagy Dohában rendezik meg. Idén ezen a két helyen zajlottak a selejtezők, a főtábla mérkőzéseit pedig februárban játszották Melbourne-ben.

A teniszezők különgépekkel utaztak Ausztráliába, de 72 játékosnak két hétre karanténba kellett vonulnia - közülük többen edzeni sem hagyhatták el a szobájukat -, mert balszerencséjükre olyan repülőgéppel érkeztek Melbourne-be, amelyen koronavírus-fertőzött is utazott.

Az ausztrál teniszszövetséget irányító Craig Tiley hétfőn leszögezte, meg fogják találni a módját, hogy ismét eljuttassák Melbourne-be azokat a játékosokat, akik jelenleg buborékrendszerben járják a világot. Hozzátette, sokat tanultak az idei eseményekből.

"Úgy érezzük magunkat, mintha megmásztuk volna a Mount Everestet, és sajnos most ismét az alaptáborban találtuk magunkat. Az egyetlen pozitívum, hogy ismerjük az utat, amit egyszer már megtettünk"

- nyilatkozta.

Tiley hangsúlyozta, a jövőben is együttműködnek Victoria állam kormányával és a szövetségi kormánnyal, hogy a legjobb és legbiztonságosabb környezetet alakíthassák ki a szurkolók és a játékosok számára egyaránt.

(MTI)

Címkék: Australian Open