Australian Open: a szlovák Filip Polášek megnyerte a páros döntőt!

2021. február 21. - 07:48 | Sport

Filip Polášek szlovák teniszező karrierje első Grand Slam-győzelmét szerezte, miután a horvát Ivan Dodiggal vasárnap megnyerte az Australian Open férfi páros döntőjét. A mindent eldöntő összecsapáson a Rajeev Ram – Joe Salisbury amerikai-brit párost győzte le 6:3, 6:4 arányban. Polášek ezzel Szlovákia történetének első férfi Grand Slam-győztese lett.

Australian Open: a szlovák Filip Polášek megnyerte a páros döntőt!
Filip Polášek és Ivan Dodig (Fotó: TASR/AP)

A győztes duó a vasárnapi döntőben a címvédő, ötödikként rangsorolt Rajeev Ram, Joe Salisbury amerikai-brit kettőst verte két szettben, 1 óra 27 perc alatt.

A 36 éves Dodig második Grand Slam-trófeáját szerezte meg a 2015-ös Roland Garros után, míg az egy évvel fiatalabb Polášek első GS-diadalát ünnepelhette párosban.

A 36 éves Ramnek nem sikerült a duplázás, ugyanis szombaton vegyes párosban diadalmaskodott a cseh Barbora Krejčíková oldalán.

Polášek 2018-ban indította újra teniszkarrierjét, Dodiggal pedig már hatodszor indultak párosban Grand Slam-tornán. Tavaly Melbourne-ben, egy évvel azelőtt pedig Wimbledonban jutottak az elődöntőig. A tavalyi szezonban mindkettőjüket sérülések és megbetegedések hátráltatták, de a 2021-es évre remekül fel tudtak készülni.

Szlovákiának eddig egy Grand Slam-győzelme volt: Daniela Hantuchová 2002-ben a zimbabwei Kevin Ullyettel alkotott vegyes párosban nyert döntőt Melbourne-ben.


Eredmény, férfi páros, döntő:
Dodig, Polášek (9.)-Ram, Salisbury (5.) 6:3, 6:4


šport.sk/MTI/para