Ausztráliában ezer embert vettek őrizetbe egy országos kábítószer-ellenes razzia során

2023. szeptember 19. - 11:54 | Külföld

Az ausztrál rendőrség csaknem ezer embert vett őrizetbe egy nagyszabású, országos drogellenes razzia során - közölték kedden a helyi hatóságok.

Ausztráliában ezer embert vettek őrizetbe egy országos kábítószer-ellenes razzia során
Illusztráció (Fotó: TASR/AP)

Az egy héten át tartó, országszerte végrehajtott rajtaütések során több mint 2000 pontban emeltek vádat, 990 embert vettek őrizetbe és 1,2 millió tonna kábítószert foglaltak le a hatóságok.

Több mint 400 razziát tartottak országszerte, összesen 309 millió dollár értékben foglaltak le kábítószert és a nagyszabású műveletben az ország valamennyi rendőri szerve részt vett.

Dan Ryan, Victoria állam rendőrségének főfelügyelője lenyűgöző eredmények nevezte a fogást, de közben kiemelte azt is hogy Ausztráliában "csillapíthatatlannak tűnő kereslet" mutatkozik a tiltott szerek iránt.

"A kábítószer-kereskedelem mindannyiunkat érint, legyen szó akár a helyi közösségben történt bűnesetről, közúti balesetről, családon belüli erőszakról, gyilkosságról vagy lövöldözésről" - mondta Ryan.

John Hutchison, a nyugat-ausztráliai rendőrség főfelügyelője szerint a nagyszabású művelet üzenet bárki számára, aki Ausztráliában kábítószerrel és szervezett bűnözéssel foglalkozó tevékenységben vesz részt.

"Megtaláljuk és bíróság elé állítjuk őket" - mondta Hutchison.

MTI


Választási videóinterjú minden nap 18 órától a Paraméteren egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: