Ausztráliában forgatják a thaiföldi barlangi mentés történetét

2020. november 27. - 16:38 | Kultúra

Ausztráliában forgatja a két évvel ezelőtt Thaiföldön lezajlott drámai barlangi mentés történetét Ron Howard Oscar-díjas rendező. A film felvételei márciusban kezdődnek Queenslandben - írta pénteken a Variety.com.

Ausztráliában forgatják a thaiföldi barlangi mentés történetét
Fotó: AP

Ausztrália 13 millió ausztrál dollárral támogatja az MGM és Imagine Entertainment Thirteen Lives (Tizenhárom élet) című produkcióját.

A film felidézi azt, hogy 2018-ban egy ifjúsági focicsapat esett fogságba a heves esőzések okozta áradás miatt a thai Tham Laung-barlangban. A fiúk edzőjükkel napokig élelem nélkül várták, hogy elérjék őket a mentők, miközben az oxigénjük is fogyott a szűk helyen, ahova az emelkedő víz elől húzódtak. A csapat megmentésére nemzetközi mentőcsapat állt össze, amelyben brit és ausztrál búvárok is részt vettek.

Paul Fletcher ausztrál kommunikációs, kiberbiztonsági és művészeti miniszter hangsúlyozta, hogy a produkció 435 munkahelyet teremt filmes szakemberek számára és több mint 96 millió ausztrál dollárt hoz az ország gazdaságának. Mint mondta, nagyon büszke arra, hogy éppen Ausztráliában forgatják ezt a filmet, amely a sok önkéntes erőfeszítését, a nemzetközi mentőcsapat összetett mentési munkáját követi nyomon.

A filmben sok vizuális effektust is használnak majd, ami a helyi digitális és vizuális effektusokat készítő cégeknek is munkát teremt - tette hozzá a miniszter

A Thirteen Lives című film az ausztrál kormány 400 millió ausztrál dolláros pénzügyi csomagjából részesül. A következő hét évben olyan nemzetközi produkciókat támogatnak a keretből, amelyek munkát teremtenek a filmiparban és hozzájárulnak a helyi gazdaság élénkítéséhez.

A barlangban több mint két hetet töltő csapatról és kimentésükről már több produkció is készült, köztük Tom Waller The Cave című filmje, amely tavaly a dél-koreai Puszani Filmfesztiválon debütált.

(MTI)

Címkék: Thaiföld, Ron Howard