Autó esett a Niagara folyóba az egyik vízesés közelében (VIDEÓ)

2021. december 9. - 14:20 | Külföld

Autó esett a Niagara folyóba az egyik vízesés közelében szerdán, a veszélyes mentőakcióval már csak a sofőr holttestét emelhették ki.

Az autót elragadták a folyó áramlatai, a parton állók fotói és videói szerint szinte teljesen elmerült, csak a teteje látszott ki a vízből.

Eleinte nem tudták, ült-e az autóban valaki, és azt sem, hogy került a folyóba. Járókelők egy gyalogos hídnál vették észre, ahogy a vízben lebeg. A havas időjárás miatt a környék útjai nagyon csúszósak.

Az amerikai partiőrség helikopterről eresztette le a mentést végző munkatársat, aki kezében fejszével készült az akcióra a szitáló hóesésben, szélben és felcsapó vízben. Rövid forgás után Derrian Duryea megragadta az utasoldali ajtót és mivel nem volt bezárva, sikerült kinyitnia.

Két percet töltött az autóban, majd jelzett a gép irányítójának, hogy emelje fel a mozdulatlan sofőrrel együtt. A mentést végzők elmondták, hogy soha nem végeztek akciót ennyire közel a vízeséshez.

A hatvanas éveiben járó nő nem élte túl a balesetet. Egyelőre nem tudni, hogyan került az autó a Niagara folyóba. A hatóságok szerint a nő a környéken élt.

Nyomozás indult, hogy megállapítsák, az autó baleset következtében, vagy szándékosan került-e a vízbe.


MTI

Címkék: Niagara, folyó, autó