Autó-motorsport: Sokéves körrekord dőlt meg

Május utolsó hétvégéjén rendezték meg a IV. Dunaszerdahelyi Tuningtalálkozót.

Autó-motorsport: Sokéves körrekord dőlt meg
A volán mögött Pőthe Norbert (A szerző felvételei)

A 900 méteres távon öt kategóriában összesen 65 regisztrált versenyző mérettetett meg. Az abszolút elsőségről a legjobb köridő döntött a városi gokartpályán. Az új rekordot Pavol Buček 36,16 másodperces idővel állította be Tiger Super Six márkájú sportautójával, megdöntve Pőthe Norbert sokéves körrekordját (37,09 mp). A nagyszabású rendezvényről Banyák Róbert sportigazgatóval beszélgettünk.

Milyen megfontolásból szervezik meg évről évre a dunaszerdahelyi tuningnapokat?

– Elsődleges célunk összefogni régiónk „autóbolondjait”, továbbá versenylehetőséget biztosítani számukra, és nem utolsó sorban bemutatni az autó-motorsport szépségeit, izgalmas mozzanatait az érdeklődő közönségnek.

Kik a szervezői a találkozóknak?

– Tuningtalálkozónkat szervezőként negyedik éve a dunaszerdahelyi AMK Carting Team, és legújabban a bejegyzés előtt álló DS Tuning Team jegyzi. Szervezőbizottságunkat tulajdonképpen egy baráti társaság képezi, többségünkben gyermekkori haverok vagyunk, akiket leginkább az autó-motorsport szeretete köt össze. Az előkészületeket az egyes rendezvényeinkre már általában fél évvel előre elkezdjük: folyamatosan kommunikálunk a potenciális résztvevőkkel, közleményeket adunk ki, közöljük a szabályokat, tájékoztatunk az egészségi ellátásról, egyeztetünk a tűzvédelmi-biztonsági teendőkről, egy szóval, igyekszünk mindenre gondolni, mert ahogy mondani szokás, az ördög nem alszik. A versenyen egyébként mindenki a saját felelősségére ül volán mögé. 


Banyák Róbert

Hogyan áll össze a versenyzők mezőnye?

– A keménymagot a dunaszerdahelyi és környékbeli autósok képezik, vannak köztük visszajáró sportolók és újoncok egyaránt. Az idei versenyen Ausztriából és Magyarországról is csatlakoztak hozzánk kollégák, a belföldiek Nagyszombatból, Nyitráról, Pozsonyból és más településekről érkeztek a Csallóközbe. Persze mindenki a saját járművét viszi vásárra.

Ön rendszeres résztvevője a Power fest nemzetközi versenysorozatnak.

– Tavaly a dióspatonyi Slovakiaringen, a trencséni és a pöstyéni futamokon vettem részt, és összesítve az országos 3. helyen végeztem kategóriámban (Street 3 – 2.OT – a szerk. megj.). A 2016. évi sorozatban a pöstyéni, a svidníki és a Hungaroringen rendezendő futamokra készülök.

Az Ön civil foglalkozása szakács, az egyik népszerű dunaszerdahelyi étterem alkalmazottja. Mikor és hogyan került kapcsolatba az autósporttal?

– Már gyerekkoromban nagyon érdekeltek az autók. Amint megszereztem a jogosítványomat, kaptam a szüleimtől egy Feliciát, amin azonnal kicseréltem a kerekeket, és változtattam a jármű belső terén is. Versenyezni két évvel ezelőtt kezdtem. Az egyik autóversenyző ismerősömtől vásároltam egy Nissan 200 SX márkájú kocsit, s azt barátaimmal – Szalay Istvánnal, Furuc Péterrel és Király Dáviddal – fél évig építgettük, alakítgattuk saját ízlésünk, elképzeléseink szerint.

Ami, ugye, nem a legolcsóbb mulatság...

– Szponzorokat találni sajnos nehéz, a kiadásokat leginkább a családi kasszából fedezzük. A hivatalos versenypályákon is csak a legszükségesebb óramennyiséget tudjuk eltölteni edzésekkel, mert a bérleti díjak rendkívül magasak. Nem vagyunk profik.  Így aztán a legnagyobb gyakorlatot „az örömutazás” jelenti számunkra. Az én esetemben ez annyit jelent, hogy szabadidőmben lazán tempózok a közutakon, élvezem az autózást, „barátkozom” a járművel, hogy jobban megismerjem „őt”, és „ő” meg engem. Kollektívánk tagjainak azért itt-ott egy-egy díj is csöppen-csurran a különböző megmérettetéseken, de a trófeákon túl a legnagyobb jutalom nekünk az egymás iránti tisztelet és a szakmán belüli kölcsönös respektálás és támogatás.


A IV. DUNASZERDAHELYI TUNINGTALÁLKOZÓ EREDMÉNYEI

Street 1 kategória (1450 cm3-ig)

1. Koczkás Attila (Škoda Rapid) 42,25 mp

2. Gyenge Lajos (Opel Corsa) 44,47 mp

3. Renczes Ádám (VW Lupo) 44,75 mp


Street 2 kategória (1451–1850 cm3)

1. Srnka Marek (BMW E30) 41,87 mp

2. Halász László (VW Golf) 41,90 mp

3. Szendi Zsolt (BMW 318) 42,03 mp


Street 3 kategória (1851–2450 cm3)

1. Furuc Pál (Peugeot 205) 39,81 mp

2. Kocsis Tamás (Honda Civic) 39,84 mp

3. Rigó Richard (Opel Kadett) 40,87 mp


Street 4 kategória (2451 cm3 +)

1. Pőthe Norbert (Subaru Impreza) 36,88 mp

2. Simon Péter (BMW E46) 43,28 mp

3. Slovák Martin (Mitsubishi Eclipse) 43,56 mp


Professzionális kategória (versenyautók, rendszám nélküli autók)

1. Buček Pavol (Tiger Super Six) 36,16 mp

2. Majer Gábor (Seat Leon) 38,53 mp

3. Jesko Tamás (Honda Civic) 39,90 mp


Az abszolút (összetett) legjobb eredmény

1. Buček Pavol (Tiger Super Six) 36,16 mp

2. Pőthe Norbert (Subaru Impreza) 36,88 mp

3. Majer Gábor (Seat Leon) 38,53 mp


Pavol Buček új pályacsúcsot futott

A IV. Dunaszerdahelyi Tuningtalálkozó szervezőbizottságának tagjai:

Szakmai-szervezési részleg: Banyák Róbert, Kocsis Tamás, Pőthe Norbert.

Időmérő team: Sidó Attila, Navrátil László, Madarász Ákos, Németh Andrea, Németh Béla.

Autó-szépségverseny: Fürdős Attila, Figura Patrik.

További szervezők: Hagarová Annamária, Rácz Dávid.

További fotók:

IV. Dunaszerdahelyi Tuningtalálkozó

Lelkes Vince