Autóból lövöldözött afrikai bevándorlókra, majd fasiszta köszöntéssel üdvözölte a zsarukat

Tüzet nyitott az utcán a járókelőkre egy autóból egy férfi szombaton a közép-olaszországi Macerata városban, a lövöldözésben legkevesebb négy afrikai bevándorló megsebesült - közölte a rendőrség, kiemelve, hogy az áldozatok valamennyien külföldi állampolgárok.

Autóból lövöldözött afrikai bevándorlókra, majd fasiszta köszöntéssel üdvözölte a zsarukat
Fotó: ilrestodelcarlino.it

Egy kopasz gyanúsítottat őrizetbe vettek a hatóságok. az olasz lapok szerint egy 28 éves, büntetlen előéletű, kopasz férfit, aki egy olasz zászlóval a nyakában szállt ki a kocsijából, majd egy fasiszta tisztelgés után leült a földre. Az őt lefogó rendőröknek mindent beismert, és a fegyvert is megtalálták nála - írja a 444.

Macerata polgármestere arra figyelmeztette a helyieket, hogy ne menjenek ki az utcákra, mert "egy fegyveres férfi lövöldöz a városban egy autóból".

A Corriere della Sera című napilap internetes kiadásának jelentése szerint a támadó a délelőtt órákban először két fiatal afrikai bevándorlóra nyitott tüzet, egyiküket megsebesítette. Valamivel később egy másik bevándorlóra és egy afrikai nőre lőtt rá. Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a sebesültek állapota mennyire súlyos.

Maceratában pár nappal ezelőtt egy 18 éves olasz lány feldarabolt holttestére bukkantak rá két bőröndben. A gyilkossággal összefüggésben egy nigériai származású bevándorlót vettek őrizetbe a hatóságok. A szombati lövöldözés szemtanúi a támadó autóját azon a környéken is látták, ahol az olasz lány holttestét megtalálták.

mti/para

augusztus 13. - 14:53
Hova tűnt Marin Ljubičič?
Kellemetlen incidens vet árnyékot az új szezonban remekül teljesítő DAC szereplésére.