Autókat sodort magával, elárasztott egy egész falut a hirtelen lezúduló csapadék miatt megáradt folyó (VIDEÓ)

2020. június 19. - 20:17 | Régió

Több községet is elárasztott a víz pénteken az esti órákban, miután a zivatarokkal érkező nagy mennyiségű csapadék miatt megáradtak a patakok.

Autókat sodort magával, elárasztott egy egész falut a hirtelen lezúduló csapadék miatt megáradt folyó (VIDEÓ)
Fotók: TASR (További képekért kattints a fotóra!)

Rendkívüli a helyzet Pichne községben (Sninai járás): a viharok következtében a rövid idő alatt lezúdult csapadék miatt megáradt a helyi patak, a víz pedig elárasztotta az egész falut.

Az iMeteo.sk meteorológiai portál tájékoztatása szerint az özönvíz néhány autót is magával sodort, valamint károkat okozott a házakban, kertekben.

Zuzana Farkasová tűzoltósági szóvivő arról tájékoztatott, hogy a faluban legalább három személyautót tett teljesen használhatatlanná az özönvíz.

Mivel a korábbi napokban is jelentős mennyiségű csapadék esett a faluban, a mostani mennyiséget már nem tudta elvezetni a talaj.

Zubné községben (Homonnai járás) az áradás kárt okozott egy gyaloghídban, ami miatt a helyi futballpályán rekedt néhány gyerek a szüleivel.

Eperjes megye több járásába is riasztották a tűzoltókat a csapadék miatt, legtöbb helyre a Sninai, a Homonnai, a Stará Ľubovňa-i, a Poprádi, valamint az Eperjesi járásban.

(TASR/iMeteo.sk)