Az Aktuality.sk főszerkeszője szerint a helyszínen talált töltényekkel nem a maffia üzent

2018. február 28. - 13:47 | Belföld

A Ján Kuciak újságíró és barátnője meggyilkolásának helyszínen talált töltények és töltényhüvelyek nem a maffia által hátrahagyott, szándékos üzenet volt – jelentette ki szerdán a Mladá Fronta Dnes lapnak Peter Bárdy, az Aktuality.sk portál főszerkesztője és Kuciak felettese rendőrségi információkra hivatkozva.

Az Aktuality.sk főszerkeszője szerint a helyszínen talált töltényekkel nem a maffia üzent
Fotó: Ringier Axel Springer Slovakia

Valószínűleg arról van szó, hogy a gyilkosnak gondja akadt a pisztoly megtöltésével, és eközben néhány töltény a földre eshetett.

A helyszínen talált töltények Bárdy szerint tehát nem azt akarták sugallni, hogy további újságírókat is meg fognak ölni.

A lehetséges indítékkal kapcsolatban a főszerkesztő elmondta: annak tükrében, amin Kuciak utoljára dolgozott, a legvalószínűbb, hogy a gyilkosság hátterében az olasz maffia állhat.

„Óvatosan mondom ezt, nem akarok senkire sem ujjal mutogatni, hogy gyilkos. Lehet, hogy az olaszok azt gondolták, hogy Jano talált valamit, ami veszélyt jelent rájuk. De semmi ilyesmiről nincs szó” – jelentette ki Bárdy.

A főszerkesztő utoljára múlt szerdán (február 21-én) találkozott Kuciakkal, aki átadta neki az olasz maffiáról szóló anyagokat. Az volt a terv, hogy egész héten ezzel a témával fognak foglalkozni, és Kuciak cikke lesz a vezető anyag. „Pontos menetrendünk azonban nem volt” – tette hozzá Bárdy.

Bárdy a lapnak elmondta, nem tudja mire vélni, hogy Robert Fico miért pakolt ki egymillió euró készpénzt az újságírók elé a keddi sajtótájékoztatóján. A főszerkesztő az alábbi szavakkal zárta a beszélgetést:

Ez a Balkán.“

Kapcsolódó cikk:

Minden, amit a Kuciak-gyilkosságról tudni lehet. Összeszedtük a maffiás rémtörténet legfontosabb elemeit


TASR/para