Az albári polgi haverja miatt leváltották a pozsonyi kerületi ügyészt

2019. november 12. - 15:41 | Belföld

Jaromír Čižnár főügyész leváltotta Iveta Kopčová pozsonyi kerületi ügyészt egy konkrét büntetőeljárás elhúzódása miatt. A TASR hírügynökséget Jana Tökölyová, a Speciális Ügyészi Hivatal szóvivője tájékoztatta kedden.

Az albári polgi haverja miatt leváltották a pozsonyi kerületi ügyészt
Fotó: TASR

Kopčová továbbra is a Pozsonyi Kerületi Ügyészségen fog dolgozni. A Főügyészség hétfőn hirdette meg a kerületi ügyészi állást. A pozíció iránt érdeklődő ügyészek november 25-ig nyújthatnak be pályázatot.

Kopčová leváltására a Denník N figyelmeztetett. A napilap korábban arról tájékoztatott, hogy a pozsonyi kerületi ügyész egy tévedésre hivatkozva nyolc éven keresztül nem emelt vádat Lórent K. ellen hitelcsalás megkísérlése ügyében. Utóbbinak a Marian Kočner és az exfőügyész Dobroslav Trnka közötti beszélgetést rögzítő hangfelvétel tanúsága szerint köze volt a Penta részvényese, Jaroslav Haščák zsarolásához is.

Ez a Lórent K. nem más, mint az az ügyvéd, akinek a neve felbukkant pár hete egy hangfelvételen. Ez alapján kiderült, hogy a Gorilla-ügy hangfelvételének másolata Trnkánál maradt, aki állítólag Bereczk Oszkárt, az albári polgármestert és egy ügyvédet, Kósa Lórántot is bevont a zsarolási történetbe.

TASR