Az alistáli Sátor Dénes tojástérképe lett Magyarország legkreatívabb projektje

2016. február 18. - 11:02 | Kultúra

Egy tenyérnyi helyen elférő, nem digitális térkép lett Magyarország legjobb projektje az idei Highlights of Hungary-n – írja a hvg.hu. Sátor Dénessel, a tojástérkép megalkotójával a Paraméter tavaly ősszel készített interjút.

Az alistáli Sátor Dénes tojástérképe lett Magyarország legkreatívabb projektje
Fotó: Behance.net - Registered copyright ® 2015

Remete Tibor, a Highlights of Hungary ötletgazdája és a Super Channel kreatív igazgatója szerint nagyon népszerűek azok a kezdeményezések, amik kimozdítják az embert az online világból.

A tizedik a somlói Kreinbacher birtok lett, ahol a borokat igazán szép környezetben lehet elfogyasztani.

Kilencedikként a Miskolci Autista Alapítvány alkotóműhely, a Maacraft zárt, ami egy olyan hely, ahol autista fiatalok dizájnerekkel együtt magas színvonalú termékeket készítenek.

Nyolcadik helyen Gárdos Péter végzett, aki az év egyik legsikeresebb regényét írta Hajnali láz címmel. Gárdos filmet is készített.

A Bánkitó fesztivál a hetedik helyet szerezte meg, mivel annak szervezői bebizonyították, hogy nem kellenek százmilliók egy fesztivál létrehozásához.

A hatodik helyezett az Autizmusbarát Kakakókoncert lett, amit úgy szerveztek meg, hogy az autista gyerekek, testvéreik és a szülők is jól érezzék magukat. Az ötödik helyetezett, a Midnight Music összekapcsolódik a Budapesti Fesztiválzenekarral és Fischer Istvánnal. Az éjfél előtt kezdődő koncertsorozat azt szeretné elérni, hogy a komolyzenét közelebb hozza a fiatalokhoz.

A dizájn mint az újítás eszköze jelenik meg a negyedik helyen végző Kéktúra pecsételődobozokban is, melyeket Magyarország legnépszerűbb turistaútvonalán a Magyar Természetjáró Szövetség munkatársai állítottak fel, lehetőséget adva az egyedi pecsétek begyűjtésére a természetet szeretők számára.

A harmadik helyen A nagy DIY könyv végzett ami nem csupán 2015 egyik legszebb nyomtatott könyve, de a Do It Yourself mozgalom hazai bibliája is, melyben 21 hazai blogger lakberendezéssel kapcsolatos ötletei találhatóak.

A második helyezett MagikMe az innovatív és társadalomtudatos dizájn remek példája. A Pillangó nevű libikókát mozgássérült gyerekek is tudják használni, a szülők által létrehozott projektet pedig már az UNICEF is felkarolta.

2015 legkreatívabb projektje az EggMap lett. Sátor Dénes és Sátor Tamás közös munkája egy olyan városi térkép, amely a digitális megoldásokkal szemben offline megoldást kínál, ám szó szerint, tenyérni helyen is elfér, és az időjárás minden viszontagságának is képes ellenállni.

A Highlights of Hungary célja egy olyan platform létrehozása, amely szakmai alapokon áll, ám kategóriák nélkül, a nagyközönséget is bevonva ad színes képet a magyarországi kreatív szektor éves sikereiről és eredményeiről. A szervezők szándéka, hogy a sikerekből minél több jusson el a szélesebb közönséghez is, és minél nagyobb társadalmi bázisa legyen a kreatív szakmáknak.

Az összes jelölt listája itt elérhető.

hvg.hu