Az állam téríti a nyári táborokhoz szükséges tesztek árát

2021. június 9. - 19:47 | Belföld

A nyári táborok látogatásához szükséges PCR tesztek árát az állam téríti, a szülőktől nem fognak pénzt kérni. A tíz évnél idősebb gyerekeket fogják tesztelni. Ezt a szerdai kormányülés után jelentette ki Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter.

Az állam téríti a nyári táborokhoz szükséges tesztek árát
Fotó: TASR

A miniszter megerősítette: biztosan fognak szervezni nyári táborokat. "Nem lesz különbség az egynapos és az egyhetes tábor között, mindkettő csak PCR teszttel lesz látogatható" - hangsúlyozta Gröhling. Hozzátette: a korona.gov.sk rendszerében rövidesen megjelenik egy nyári táborokról szóló aloldal.

Elena Prokopová, az egészségügyi minisztérium gyermekgyógyászati szakértője a szerdai kormányülés után elmondta: a gyerektáborok nagyon kockázatos rendezvényeknek számítanak, ezért a részvétel a megfigyelési fázisban is negatív teszthez kötött. Hozzátette: az intézkedés célja a gyerekek és a tábori személyzet biztonságának megóvása. Arról, hogy az állam több PCR teszt árát is téríti-e, amennyiben erre igény lesz, még folynak a tárgyalások. A beoltott gyerekektől nem fognak tesztet kérni.


TASR