Az államfő elfogadja Sólymos lemondását

2020. január 23. - 12:34 | Belföld

Zuzana Čaputová államfő elfogadja Sólymos László (Híd) környezetvédelmi miniszter lemondását.

Az államfő elfogadja Sólymos lemondását
Fotó: TASR

Jövő héten jelenti be, hogy kit bíz meg a tárca vezetésével. A TASR hírügynökséget Martin Strižinec elnöki szóvivő tájékoztatta csütörtökön.

A köztársasági elnök jelenleg Izraelben van kétnapos hivatalos látogatáson, a holokauszt áldozatainak emléke előtt is tiszteleg. A szóvivő hozzátette, Čaputová tartja a kapcsolatot Peter Pellegrini kormányfővel, aki kijelentette, a politikai kultúra gesztusaként értékeli Sólymos László lépését, hogy a szerdai incidens után benyújtotta a lemondását.

Mint ismert, szerda kora este bevitte a rendőrség Sólymos László környezetvédelmi minisztert, aki egy pozsonyi vendéglőben keveredett verekedésbe. Az incidens egy kínai étteremben játszódott le a Laurinská utcán. A SME úgy tudja, a másik őrizetbe vett személy Sólymos testvére volt. Mindketten este 10 óra után távoztak a rendőrségről, miután kihallgatták őket. Michal Szeiff rendőrségi szóvivő közölte, a rendőrség garázdaság és rongálás miatt indított eljárást.

A történtek miatt Sólymos László bejelentette, benyújtja a lemondását. Csütörtökön délben tartott sajtótájékoztatóján elmondta, nagyon nehéz időszakot él, de elismeri, hogy emberileg kudarcot vallott. "Bocsánatot kérek a kollégáimtól, a párttársaimtól, családomtól és a vendéglő dolgozóitól. Kész vagyok vállalni a felelősséget a tegnapi eseményekért, és ezennel lemondok a miniszteri posztról” – jelentette ki.

A Híd tiszteletben tartja Sólymos döntését.


(TASR/para)