Az államfő fogadta a pénzügyminisztert, a helyreállítási tervről beszéltek

2021. március 4. - 19:38 | Belföld

Zuzana Čaputová államfő csütörtökön az elnöki palotában fogadta Eduard Heger (OĽaNO) pénzügyminisztert. Erről a közösségi hálón tájékoztatott csütörtökön. A találkozó fő témája a helyreállítási terv volt, de érintették az aktuális belpolitikai helyzetet is.

Az államfő fogadta a pénzügyminisztert, a helyreállítási tervről beszéltek
Zuzana Čaputová (Facebook-fotó)

Martin Strižinec elnöki szóvivő a TASR hírügynökségnek elmondta: egy régóta tervezett munkaértekezletre került sor csütörtökön.

„Elsősorban a helyreállítási tervről volt szó, amelyet a miniszter bemutatott az államfőnek, de beszéltek az aktuális belpolitikai helyzetről is”

– fűzte hozzá.

Heger is azt írta a közösségi hálón, hogy a helyreállítási tervről konzultált Čaputovával. „Az elnök asszony már többször is pozitívan foglalt állást a helyreállítási tervvel kapcsolatban, aminek nagyon örülök” – fűzte hozzá. Az államfő a csütörtöki bejegyzésében üdvözölte a minőségi előrelépést ezen a téren.

A találkozóra egy nappal azután került sor, hogy Čaputová Richard Sulíkkal és Veronika Remišovával, a koalíciós SaS és Za ľudí pártok elnökével tárgyalt a kormányválságról. Az SaS és a Za ľudí a kormány átalakítását szorgalmazzák.

A koalícióban már hosszabb ideje feszült a viszony. A feszültség a Szputnyik V vakcinák beszerzése után tetőzött, melyről Igor Matovič (OĽANO) kormányfő egyezett meg az orosz féllel.

A kormányátalakítással összefüggésben szóba került a személycsere a miniszterelnöki és az egészségügy-miniszteri poszton is. A koalíciós partnerek közül senki sem akarta elárulni, hogy Hegert akarják-e miniszterelnöknek. Abban egyetértettek, hogy az előrehozott választás nem opció.

TASR