Az államfő még nem kapta meg Kaliňák lemondását

Andrej Kiska államfő továbbra sem kapta meg Robert Kaliňák (Smer-SD) lemondását, melyet a belügyminiszter hétfőn jelentett be.

Az államfő még nem kapta meg Kaliňák lemondását
-illusztráció- (Fotó: YouTube)

„Az államfői iroda egyelőre nem kapta meg a belügyminiszter lemondását, és nincs arról információja, hogy azt mikor kézbesítik” – közölte Roman Krpelan, az államfő szóvivője.

Tomáš Drucker elmondása szerint Kaliňák szerdán eljött a kormány tárgyalására, elbúcsúzott a kollégáitól, és megköszönte nekik a közös munkát. Az újságírókkal a tárgyalás után nem találkozott személyesen.

„A kormány alelnökeként és belügyminiszterként ma utoljára vettem részt a kormányülésen“ – tájékoztatott Kaliňák a közösségi oldalán. „Megköszöntem a kormányfőnek, a kormány tagjainak és a Kormányhivatal alkalmazottainak a sokéves korrekt együttműködést. Aminek kezdete van, annak vége is kell, hogy legyen. Köszönöm a támogatást és a bizalmat, nagyra értékelem“ – közölte.

Kaliňák hétfőn (március 12.) jelentette be, hogy lemond funkciójáról. Akkor sem pontosította, hogy a lemondását mikor adja át az államfőnek. „Még be kell fejeznem a hivatalos teendőimet” – üzente az újságíróknak.

Elmondása szerint a távozásával Szlovákia stabilitását szeretné megőrizni. Ján Kuciak újságíró és jegyese Martina Kušnírová meggyilkolása számára egy olyan ügy, amelyen csak nagyon nehezen tud továbblépni. Bízik benne, hogy a gyilkost és a megrendelőt megtalálja a rendőrség. Kaliňák lemondását a Híd követelte.

TASR