Az Állami Egészségbiztosítóhoz tartozó páciensek is ingyenes ellátásban részesülhetnek a pozsonyi csúcskórházban (FOTÓK)

2023. augusztus 8. - 10:20 | Belföld

Az Általános Egészségbiztosító (VšZP) és a pozsonyi Bory Kórház abban egyezett meg, hogy szerződést köt az átfogó egészségügyi ellátás biztosításáról.

Az Állami Egészségbiztosítóhoz tartozó páciensek is ingyenes ellátásban részesülhetnek a pozsonyi csúcskórházban (FOTÓK)
Fotók: TASR (További képekért kattints a fotóra!)

Keddtől így a biztosított személyeknek térítik a kórházi ellátást és az operációkat. A VšZP jelezte, hogy a sürgősségi ellátással kapcsolatos szerződést automatikusan megkötik, miután a kórház teljesíti a feltételeket. A TASR-t a VšZP tájékoztatta.

„A VšZP ügyfeleinek augusztus elejétől minden rendelőben rendelkezésére áll az egészségügyi ellátás teljes skálája. Ebbe a fekvőbeteg-ellátás és az egynapos sebészeti beavatkozások is beletartoznak. Az egészségügyi ellátást érintő fokozatos szerződéskötés tegnap fejeződött be”

- magyarázta Eva Peterová, a biztosító kommunikációs osztályának menedzsere.

A VšZP-vel kötött szerződést a Bory Kórház is megerősítette.

"Üdvözöljük, hogy a Bory Kórház mától a VšZP ügyfeleinek is tud fekvőbeteg-ellátást biztosítani. Ez nagyszerű hír a pácienseknek, és egyúttal az egészségügyi alkalmazottjainknak is, akik sosem akarták egészségügyi biztosítók szerint felosztani a pácienseket"

- közölte Ľuboš Lopatka, a kórház vezérigazgatója.

A Dôvera és az Union magán egészségbiztosító még márciusban megkötötte az egészségügyi ellátásról szóló szerződést.

Az ország legkorszerűbb egészségügyi intézményét, a pozsonyi Bory kórházat 2018-ban kezdték építeni és 250 millió euróba került.

A kórházban csak egyágyas szobák vannak, tűzbiztos függönnyel és lemosható tapétával. A hozzátartozók kényelmét ággyá átalakítható fotelek biztosítják. Mind a 405 szobának saját fürdője és vécéje van.

Korábbi videoriportunk a Bory Kórházból, amely még az áprilisi megnyitás előtt készült:

(TASR)