Az állami karanténközpontok közül a bősiben voltak a legtöbben

2020. június 18. - 11:59 | Belföld

A koronavírus-járvány kezdete óta 23 600 szlovák állampolgár volt állami karanténban.

Az állami karanténközpontok közül a bősiben voltak a legtöbben
Fotó: Paraméter

A belügyminisztérium adatai szerint a bősi karanténközpontban voltak a legtöbben, egészen pontosan 3689-en, a besztercebányai Hotel Dixonban 899-en és a kassai kollégiumban 852-en.

A karanténközpontokkal kapcsolatban a minisztérium több indítványt is vizsgál, például ami a személyszállítás módjára, valamint a központokban lévő feltételekre vonatkozik.

„Minden indítványt megvizsgálunk és megállapítjuk, hogy betartották-e az általános előírásokat, az eredményről pedig tájékoztatjuk a feladót” – olvasható a belügyi tárca tájékoztatásában.

Az állami karanténközpontok március 13. óta működtek Szlovákiában, az intézkedések szigorítása után pedig április 6-tól kötelező volt minden külföldről hazatérő szlovák állampolgár számára, akire nem vonatkozott a kivételek valamelyike, például a munkavégzés miatti ingázás.

Az állami karantént később az úgynevezett intelligens karantén, az eKaranténa nevű alkalmazás váltotta fel, június 10-én azonban a kedvező járványügyi adatokra hivatkozva mindkettőt eltörölték.


(TASR)