Az amerikai hadsereg légicsapásokkal semmisített meg egy hátrahagyott lőszerraktárt

2019. október 17. - 07:26 | Külföld

Az amerikai hadsereg légicsapásokkal semmisített meg Észak-Szíriában szerdán egy, a kivonulás után hátrahagyott lőszerraktárt.

Myles Caggins, az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet ellen harcoló, amerikaiak vezette nemzetközi koalíció szóvivője Twitter-üzenetében tájékoztatott a légicsapásokról. Azt írta, hogy a koalíciós katonák és a főbb haditechnikai eszközök kivonása után két F-15-ös amerikai vadászgép sikeresen hajtotta végre előre tervezett bevetést a Kobanihoz közeli Lafarge cementgyár ellen, hogy megsemmisítsen ott egy lőszerraktárt, és katonai szempontból használhatatlanabbá tegye az ottani létesítményeket.

A török hadsereg és helyi szövetségese, a Szíriai Nemzeti Hadsereg (SNA) nevű ellenzéki fegyveres csoport október 9-én indított offenzívát a kurdok ellen Északkelet-Szíriában, Ankara állítása szerint a terrorveszély elhárítása érdekében. A térségből a török katonai műveletek megindulása előtt kivonultak az amerikai csapatok, megnyitva az utat a török offenzíva előtt. Az SDF szerint az Egyesült Államok ezzel "hátba szúrta" szövetségeseit, akiket kiképzett és modern fegyverekkel látott el az Iszlám Állam ellen folytatott harcában.


MTI

Címkék: légicsapás, Szíria