Az arany egyik ritka árnyalatában tündöklő Ferrari 512 BB modell is kalapács alá kerül a Sotheby's egyedi árverésén

2018. október 13. - 17:09 | Kultúra

Történetében először kizárólag aranytárgyaknak szentel egy teljes árverést a Sotheby's aukciósház, amelynek jövő heti londoni licitjén egyebek között egy Kate Moss angol szupermodellről mintázott fejszobor és egy elefántalakú likőrös készlet is gazdára találhat.

Az október 17-i The Midas Touch (Midász érintése) című árverésén az antik és kortárs ékszerek, műalkotások, valamint bútorok mellett egy Ferrari is helyet kapott.

"Ez az első, hogy teljes egészében az aranynak szentelünk egy licitet"

- mondta Constantine Frangos, a Sotheby's vezető munkatársa, hozzátéve, hogy a tételek közt színaranyból készült, valamint arannyal borított, továbbá arany színű tárgyak sorakoznak.

Az aukció egyik fénypontja közé Marc Quinn brit művész 18 karátos aranyból készült fejszobra, amely Kate Mosst ábrázolja. Az alkotás a becslések szerint 300-400 ezer font közötti áron fog gazdát cserélni.

Yves Klein francia képzőművész Monogold Sans Titre című aranyképe akár a 800 ezer-1,2 millió font leütési árat is elérheti. Egy elefánt formájú, kristályból és aranyból készített likőrös készlet pedig 250-400 ezer fontot is megérhet új tulajdonosának.

Az aukció különlegességei között szerepel továbbá egy 1977-es Ferrari 512 BB modell, amely az arany egy ritka árnyalatában tündököl. A jármű várhatóan 350-450 ezer font közötti áron fog új gazdára találni.

Fotó: Sotheby's

(MTI)

Címkék: aukció, Sotheby's