Az Arizóna zenekar megkeresztelte a Tiltott gyümölcsöt

2016. március 25. - 11:43 | Kultúra

Egy dunaszerdahelyi kávézóban került sor a csallóközi Arizóna zenekar második lemezének keresztelőjére. A keresztanya ezúttal Varga Lívia, állandó sminkesük lett.

Az Arizóna zenekar megkeresztelte a Tiltott gyümölcsöt
Fotó: a szerző

Az első lemezük két évvel ezelőtt készült el, de a zenekar tagjai azóta sem lopták a napot, hiszen mostanra elkészültek újabb nagylemezükkel. A zenekar énekesnője, Bokros Krisztina, vagyis Maja elmondta, hogy ez alatt a két év alatt rengeteg dolog történt velük. Többek közt cserélődtek a csapat tagjai. A zenekar két stabil tagja, Maja és Gasparik Fecó. Elmondásuk szerint az első komoly tagváltásnál kicsit megtorpantak, lecsüggedtek, azonban hamar összeszedték magukat és nem hagyták, hogy szétoszoljon a zenekar. Így alakult ki a jelenlegi felállás, mely szerint a zenekar öt tagból áll: Bokros Krisztina, Gasparik Fecó, Sütöri Patrik, Zöld Bálint és Tóth Ákos alkotják a csapatot.

„Januárban még elég bajosan voltunk, hiszen még csak három dalunk volt készen, s még kellett hozzá nyolc, hogy mi most itt ülhessünk. Kicsit furának és lehetetlennek tűnt, hogy ez össze fog jönni, de végül sikerült, s ennek én szívből örülök”

- nyilatkozta az énekesnő, Maja.

A lemez címe Tiltott gyümölcs. „Ez a szöveg tőlem született, azt hiszem, hogy ez az első saját szövegem az Arizónának. E cím egy személyes kapcsolathoz fűzhető. Egy csoporttársnőmmel beszélgettem, neki volt egy tiltott gyümölcsös sztorija. Majd én kicsit jobban beleéltem magam a történetbe, s megszületett a dalszöveg. Utána pedig úgy döntöttünk, hogy a lemeznek is ezt a címet adjuk” - mesélte el Maja.

Patrik elmondta, hogy a lemezen szereplő 11 dal között van tipikusan az ő stílusukat képviselő, mint például a „Nekem küldött az ég”, illetve szerepelnek rajta formabontó dalok is, ilyen például az „Örökös körforgás”.

„A lemezen vannak régebbi dalaink is. Ezek azért kerültek rá, mert úgy gondoltuk, hogy már eléggé kiforrták magukat ahhoz, hogy méltóképp szerepeljenek rajta. Az utolsó két dallal azonban nagy bajban voltunk. Addigra kifogytunk az ötletekből. Maja próbálta írni a szöveget, én pedig játszottam a gitáron, s gondolkodtunk, hogy vajon mit találjunk ki. Ekkor jött a na-na-na ötlet.

Úgy voltunk vele, hogy szükség van egy kitöltő dalra, így felvettük, s amikor visszahallgattuk, rájöttünk, hogy ez egyáltalán nem egy kitöltő dal, sőt az egyik kedvencem lett”

- árulta el Fecó.

A lemezkeresztelőn azt is megtudtuk, hogy az Arizóna több emberrel is együttműködött a dalok elkészítése folyamán. Három dalt Puss Tamás, a Phoenix RT énekese és basszusgitárosa írt. Közreműködött továbbá Lombos Márton is, aki szintén három dallal gazdagította a lemezt. Velük már az első lemezük létrehozása során is együtt dolgoztak. A Tiltott gyümölcs dalainak segítői között azonban egy új név is szerepel, mégpedig Hajzok Melinda személyében.

„A dalok témája nagyrészt saját élményekből született meg. Az albumunknak több mondanivalója is van. Kezdjük rögtön a címmel.

A Tiltott gyümölcs arról szól, hogy mindig az kell nekünk, amit lehet, hogy meg sem kaphatunk.

A következő az irigység, ami szintén egy olyan téma, ami mindenkit érint, mert mindenkinek vannak irigyei, csak a kérdés az, hogy hogyan kezeljük őket. Összefoglalva az a célunk a lemezzel, hogy pozitív energiákat sugalljunk a dalokkal”- fejtette ki a zenekar énekesnője, Maja.

„Az első lemezbemutatónk Dunaszerdahelyen lesz, s a tavalyi évhez képest most sokkal több magyarországi rendezvényen veszünk majd részt. Koncertezünk többek közt Győrben, Budapesten, Kaposváron, Balatonbogláron és Szombathelyen is” - húzta alá Fecó.

SzC/para

Címkék: Arizóna, zene, új album