Az AstraZenecával oltott tanárok egy része már most hétvégén megkapja a második adagot

2021. április 20. - 12:16 | Belföld

Azok a tanárok, akik megkapták az AstraZeneca első adagját, a napokban megkapják az időpontot a második oltásra – közölte kedden az egészségügyi minisztérium.

Az AstraZenecával oltott tanárok egy része már most hétvégén megkapja a második adagot
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az első tanárokat főként a kórházakban oltották be, jelenleg ott azonban nem oltanak az AstraZenecával, ezért ők a nagy kapacitású oltóközpontok egyikébe kapnak majd időpontot – lehetőleg ugyanabban a városban vagy az ahhoz legközelebbi oltóközpontban. Dunaszerdahelyen ilyen a Vidékfejlesztési Szakközépiskolában működik.

„Azok a tanárok, akiknek az elkövetkező hetekben kell megkapniuk a második vakcinát, már bekerültek a nagy kapacitású oltóközpontok várótermeibe. Azok, akiknek a mostani hétvégén kell megkapniuk az oltást, ezen a héten megkapják az időpontot SMS-ben és e-mailben. Az elkövetkező napokban megközelítőleg 16 ezer tanár napja meg a második adag vakcinát” – közölte Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

Az eredetileg várt 40 800 adag AstraZeneca helyett a héten mindössze 12 ezer adaggal számolhat Szlovákia, ezért a tárca úgy módosította az oltási sorrendet, hogy a tanárok, akiket még hetekkel ezelőtt beoltottak, megkaphassák a második adagot.


(parameter)