Az átigazolási piac dominóhatására vár a Bayern München

2019. július 9. - 09:59 | Sport

A Bayern München az átigazolási piac dominóhatására vár a labdarúgóklub ügyvezetője, Karl-Heinz Rummenigge szerint.

Az átigazolási piac dominóhatására vár a Bayern München
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A Bundesliga és a Német Kupa címvédője a nyári szünetben eddig a német Fiete Arpot, valamint két francia világbajnokot, Benjamin Pavard-t és Lucas Hernándezt igazolta le. Utóbbiért 80 millió eurót fizettek, így a német élvonal történetének legdrágább játékosává vált, de a szurkolók további és még náluk is komolyabb erősítésekre várnak.

"Július nyolcadika van. Tudom, hogy nem a türelem a szurkolók legnagyobb erénye, de az átigazolási időszak szeptember másodikáig tart. Továbbra is készen állunk egy kiváló futballista megszerzésére, de mostanáig egyetlen jelentős átigazolás sem történt, ami dominóhatást idézhetne elő"

- mondta hétfőn Rummenigge.

Hozzátette: az összes európai élklub az első komoly játékosmozgásra vár, ami további jelentős transzfereket vált majd ki.

"Megértem, hogy az emberek a Bayerntől is komoly erősítést várnak, de nem vagyok ideges, mert még csaknem két hónapunk van"

- mondta Rummenigge, aki szerint még egy vagy két érkezőre lehet számítani.

A német bajnokság új idénye augusztus 16-án kezdődik, a müncheni csapat hétfőn kezdte a felkészülést, de az első edzésen a felnőtt keret tagjai közül csak nyolcan vettek részt.

Az ügyvezető leszögezte, a csapatuk biztosan versenyképes lesz, és nem engednek a céljaikból: sorozatban nyolcadik alkalommal is bajnokok szeretnének lenni, és a többi versenysorozatban is nagy dolgokra készülnek.

(MTI)

Címkék: Bayern München