Az ausztriai sziklaomlás harmadik áldozata egy szlovák állampolgár

2020. július 10. - 09:17 | Belföld

Az ausztriai Stájerország tartományban szerdán történt sziklaomlásnak eddig három halálos áldozata van: egy 50 éves magyar, egy 21 éves grazi nő és egy 30 éves szlovák állampolgár, aki Grazban él.

A Graztól északra található Medve-szurdokban (Bärenschützklamm) egy 50 méter magasságban lévő szikladarab tört le. A hatalmas kő ráesett a fából kiépített ösvény lépcsőjére, és leszakította.

A szlovák állampolgár holttestét pénteken hajnalban találták meg a hatóságok, miután a lakótársai csütörtökön jelentették, hogy a férfi a Medve-szurdokhoz készült, azóta azonban nem tért haza és a telefonján sem elérhető.

Michael Miggitsch, a hegyi mentők tartományi vezetője arról tájékoztatott, hogy a baleset egy vízesés közelében történt. A turisták épp egy mesterségesen kialakított úton haladtak, és mivel az út egyben zsákutca, többnyire fotók készítésének a helyszínéül szolgál.

A mentők munkáját nehezítette, hogy a szoros, amelyen a Mixnitzbach nevű patak keresztülfolyik, nehezen közelíthető meg. A mentést végzőknek a meredek sziklafalakon kellett leereszkedniük, vagy legalább egy órán át kellett evezniük a patakon, hogy a baleset helyszínére jussanak.

A Medve-szurdok Ausztria egyik legnagyobb szurdokvölgye, népszerű hely a túrázók körében. A helyszínt egy időre lezárták.


(TASR/para)

Címkék: Ausztria, sziklaomlás