Az egész országban csökkent az influenzás betegek száma

2018. március 30. - 09:17 | Belföld

Szlovákia minden megyéjében csökken fokozatosan az influenzás betegek száma. Az akut légúti fertőzések száma 20,9%-kal, az influenzás és influenzához hasonló megbetegedéseké 29,3%-kal csökkent az elmúlt időszakban – számolt be róla a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) csütörtökön. A héten 15 iskolát zártak be az influenza miatt.

Az elmúlt héten 36 743 esetben diagnosztizáltak akut légúti fertőzést az orvosok. Az előző héthez képest megközelítőleg 21 százalékkal csökkent a betegség előfordulási aránya. A legtöbb beteget Trencsén, a legkevesebbet Zsolna megyében vették nyilvántartásba. Leggyakrabban az öt év alatti gyerekek fertőződtek meg.

A 13. naptári héten 3556 influenzát vagy influenzához hasonló megbetegedést diagnosztizáltak. Az előző héthez képest a megbetegedések aránya 29,3%-kal csökkent. A legtöbb influenzást Nagyszombat, a legkevesebbet Pozsony megyében vették nyilvántartásba. Influenzával is az öt év alatti gyerekek fertőződtek meg leginkább.

A héten egy súlyos akut légúti fertőzést diagnosztizáltak az orvosok. A 2017/2018-as influenzaszezon kezdete óta 42 ilyen eset fordult elő, 9 páciens esetében a megbetegedés halálos kimenetelű volt – tájékoztatott Ján Mikas, az ÚVZ tiszti főorvosa.

TASR

Címkék: influenza, járvány