Az egészségbiztosítók alkalmazásain keresztül is letölthető a Covid-igazolvány

2021. július 29. - 13:49 | Belföld

Ha valamilyen oknál fogva nem boldogulunk a GreenPass alkalmazással, az egészségbiztosítók alkalmazásin keresztül is letölthetjük a Covid-igazolványt.

Az egészségbiztosítók alkalmazásain keresztül is letölthető a Covid-igazolvány
Fotó: TASR

Az egészségügyi minisztérium szóvivője, Zuzana Eliášová közölte, mostanáig százezrek éltek a lehetőséggel , és töltötték le az EU-s Covid-igazolványt az egészségbiztosítók alkalmazásain keresztül. Ennek az előnye, hogy a Covid-igazolvány mindig kéznél lesz az okostelefonunkon.

Az Általános Egészségbiztosító (VšZP) kliensei az első három héten több mint 360 ezer Covid-igazolványt töltöttek le. A VšZP alkalmazásában hozzáférhetőek az adatok azzal kapcsolatban is, hogy átestünk-e már a fertőzésen, valamint a PCR és az antigéntesztek eredményei is láthatók.

Az Union egészségbiztosító papíron is kiállítja a Covid-igazolványt az azt igénylőknek, ezt a biztosító összes fiókjában kérhetjük. Az Union alkalmazásán keresztül is elérhető az igazolvány. Eddig több mint 44 ezren töltötték le.

A Dôvera biztosító mobilalkalmazásának több mint 320 ezer felhasználója van, július elsejétől 35 537 kliensük töltötte le a Covid-igazolványt.

A Covid-igazolványt az EU összes tagállamában érvényes.


(TASR)