Az egészségügyi minisztérium egyelőre nem tud róla, hogy az oroszok jóváhagyták volna a Szputnyik V szlovákiai használatát

2021. május 11. - 11:48 | Belföld

A tárca Igor Matovič pénzügyminiszter hétfői kijelentésére reagált.

Az egészségügyi minisztérium egyelőre nem tud róla, hogy az oroszok jóváhagyták volna a Szputnyik V szlovákiai használatát
Fotó: TASR/AP - illusztráció

Az egészségügyi minisztériumnak egyelőre nincs hivatalos információja azzal kapcsolatban, hogy az orosz fél beleegyezett az oltás elkezdésébe a Szputnyik V vakcinával Szlovákiában.

Ezt Zuzana Eliášová, a tárca szóvivője közölte kedden a TASR hírügynökséggel, reagálva Igor Matovič pénzügyminiszter hétfői kijelentésére, aki a közösségi oldalán arról írt, hogy az orosz fél beleegyezik az oltás megkezdésébe a Szputnyikkal, miután azt egy OMCL tanúsítvánnyal rendelkező laboratóriumban megvizsgálták. Matovič szerint a magyarországi OMCL-laboratóriumban elvégzett tesztek kitűnő eredményekkel zárultak, így napokon belül elkezdhetik oltani az embereket a Szputnyikkal.

„Az egészségügyi minisztérium ebben a pillanatban hivatalos információval nem rendelkezik, nem volt kézbesítve a tárcának. Tény azonban, hogy a Szputnyik V-vel történő oltás Szlovákiában az illetékes szakmai hatóságok általi ellenőrzést követően jó hír lenne” – közölte a szóvivő, majd hozzátette, a páciens biztonsága a legfontosabb szempont, az oltás pedig hatékony megelőzés az emberi életek és egészségek védelme érdekében.


(TASR)