Az Egyesült Államokhoz tartozó szigeten legalizálták a marihuánát

2019. április 5. - 09:27 | Külföld

Aláírta helyi idő szerint csütörtökön az Egyesült Államokhoz tartozó Guam szigetének kormányzója azt a törvényt, amely legálissá teszi a marihuána szabad felhasználását - jelentette a Daily Pacific News című helyi lap.

Az Egyesült Államokhoz tartozó szigeten legalizálták a marihuánát
Fotó: Rendőrség - illusztráció

A sziget helyi törvényhozása egy héttel korábban szűk többséggel hagyta jóvá a marihuána legalizálásáról szóló jogszabályt. Ennek értelmében minden 21 évesnél idősebb ott élő szabadon birtokolhat legfeljebb egy uncia, körülbelül 28 gramm marihuánát.

Lou Leon Guerrero azzal indokolta a legalizálást, hogy így ellenőrzés alatt lehet tartani az amúgy is széles körben használt kábítószert.

Guamon egyelőre nem lehet legálisan marihuánát vásárolni, mert annak szabályait még nem dolgozta ki az erre a célra felállított testület. De a törvény értelmében már jelenleg is bárki szabadon birtokolhat hat tő vadkendert, hogy saját felhasználásra marihuánát állítson elő.

Nyilvános helyen a jövőben is tilos marihuánát fogyasztani, és a drog hatása alatt autót vezetni sem szabad. Emellett a munkaadók is kiköthetik, hogy az általuk irányított munkahely drogmentes legyen.


(MTI)

Címkék: marihuána, Guam