Az éjszaka közepén leszakadt egy lakás padlója hét emberrel, rendkívüli helyzetet hirdettek ki a magyarlakta városban

2022. november 15. - 13:10 | Régió

Hétfőről keddre virradó éjszaka beomlott egy panelház lakásának a padlója Tőketerebesen. Az eset idején heten tartózkodtak a helyiségben, senki sem sérült meg.

Az éjszaka közepén leszakadt egy lakás padlója hét emberrel, rendkívüli helyzetet hirdettek ki a magyarlakta városban
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Az első emeleten lévő lakás padlója 1:30 körül omlott be ismeretlen körülmények között. A bejelentést követően minden mentőegység, valamint a város vezetősége is a helyszínre sietett, ugyanis a romatelepen lévő lakóegység a város tulajdonába tartozik. A keletkezett kár mértékét egyelőre nem állapították meg.

A történtek után a lakók nem az épületben töltötték az éjszakát. Reggel 6 óra körül a válságstáb rendkívüli helyzetet hirdetett ki, aminek orvoslására adekvát megoldást keres. A dokumentálást követően a rendőrség általános veszélyeztetés ügyében indított vizsgálatot.

Martina Mištaničová, a város szóvivőjének tájékoztatása szerint az érvényes bérleti szerződéssel rendelkező lakóknak ideiglenesen pótlakást biztosítanak. A többi személy számára sátortábort állítanak fel a civil védelem területén belül. A város emellett biztosítja az épület statikus szakértő általi kivizsgálását is.

Az eset idején 14 személy tartózkodott a lakásban, a hálószobában, amelynek leszakadt a padlója, pedig heten aludtak.


-para-