Az ekecsi Kuttyomfitty Társulat gondoskodik arról, hogy a koronavírus-járvány alatt sem maradjunk kultúra nélkül

2020. március 25. - 17:31 | Régió

A Kuttyomfitty Társulat 2011-ben alakult. A társulat alapítói az Ekecsen élő házaspár, Dobsa Tamás és felesége, Dobsa Fodor Mónika. Azzal a céllal alakultak meg, hogy a gyerekeket irodalmi, néprajzi ismeretekhez juttassák. A gyerekeknek készült előadások az idősebb korosztály körében is nagyon népszerűek.

Az ekecsi Kuttyomfitty Társulat gondoskodik arról, hogy a koronavírus-járvány alatt sem maradjunk kultúra nélkül
Fotó: Kuttyomfitty Társulat/Facebook

Mivel a koronavírus-járvány miatt tilos rendezvényeket és színházi előadásokat tartani, Tamás és Mónika úgy döntött, a Facebookon keresztül, élő adásban szeretné szórakoztatni a közönséget.

Az első Facebbokos előadásukat március 11-én tartották, az Egyszer egy királyfi című darabot adták elő, amit 390 készülékről követtek nyomon a közösségi oldalon. Még aznap megkérdezték "közönségüket", melyik legyen a következő produkció, az Eltáncolt cipellők nyert, aminek nézőszáma elérte a 3000-et.

Tamás büszkén mesélt arról portálunknak, hogy az Eltáncolt cipellők házi feladat volt sok magyarországi iskolában, volt ahol le is kellett rajzolni. Emellett partnerük, a budapesti Magyarság Háza is rendelt tőlük előadást.

Következő darabjukat, Az elvarázsolt királykisasszonyt március 28-án adják elő online táncházzal megfűszerezve. Közben arra is rájöttek, hogy azok az előadások, amik interaktívak - amihez gyerekszereplőkre van szükség - szintén kivitelezhetőek. Ezért indult egy szavazás, hogy április 4-én melyik darab legyen látható, a legtöbb voksot a Kukorica Jancsi, a Vitéz! című Petőfi feldolgozás mellett tették le a nézők.

Böjt után a felnőttek sem maradnak előadás nélkül, ők a NoÉs?! című boros darabot tekinthetik meg.

A produkciók 24 órán keresztül láthatóak a társulat oldalán.

-para-