Az EKL play-offjának elődöntője: A DAC kedden játszik a tabella 8. helyezettje ellen

2022. május 18. - 19:22 | Sport

A Ligás Klubok Uniójának elnöksége döntést hozott az Európa Konferencia Ligában való szereplésről döntő play-off lebonyolításáról, amelyben a táblázat nyolcadik helyezettje lép a Szered helyére.

Az EKL play-offjának elődöntője: A DAC kedden játszik a tabella 8. helyezettje ellen
Fotó: dac1904.sk - archív

Ahogyan az ismert, a Szered nem kapott licencet a Fortuna Liga következő idényére, és mivel ez az európai kupasorozatokra is érvényes, az ŠKF csapata az Európa Konferencia Ligáért zajló play-offban sem indul el. Mindezt úgy, hogy a szeredi együttes az 5. helyen fejezte be a bajnoki küzdelmeket, ami történelmük legjobb eredménye.

A Ligás Klubok Uniójának Elnöksége ezért a mai rendkívüli ülésen foglalkozott az Európa Konferencia Ligában való indulásért vívott selejtező menetrendjével. A DAC eredetileg május 24-én, kedden 19:30 órától a Trencsént, tehát a 7. helyezettet fogadta volna, ám a Szered helye végül a 8. pozícióra befutó együttesé lesz. Ez a hely jelenleg a Liptószentmiklósé, amely egy ponttal előzi meg a Nagymihályt. A két csapat egymás elleni mérlege egyetlen góllal kedvez a Tatrannak, amely a zárófordulóban (ezt egységes időben, szombaton 17:00 órakor rendezik) az Aranyosmarótot fogadja, míg a zempléniek Trencsénbe utaznak. A Nagymihály csak abban az esetben végezhet a 8. helyen, ha győznek Trencsénben, és egyúttal a liptószentmiklósiak nem gyűjtik be odahaza a három pontot a ViOn ellen.

ÚLK döntésének értelmében így néz ki a play-off elődöntőjének menetrendje:

Elődöntők: 2022. május 24., kedd
1-es számú mérkőzés: Zsolna – Trencsén 17:00 óra (a VOYO élőben közvetíti)
2-es számú mérkőzés: DAC 1904 – Liptószentmiklós/Nagymihály 19:30 óra (a VOYO élőben közvetíti)
döntő: 2022. május 27., péntek
az 1-es elődöntő győztese – a 2-es elődöntő győztese 20:00 óra (a Nova Sport élőben közvetíti)

(dac1904.sk)

Címkék: DAC, labdarúgás