Az életéért küzd a megvakult németjuhász – valaki megmérgezhette

A nemrég még teljesen egészséges németjuhász hirtelen elveszítette látását és alig tud megállni a lábán. Nem ez volt az első eset, állítólag valaki Eperjesen szándékosan mérgezi a kutyákat.

Az életéért küzd a megvakult németjuhász – valaki megmérgezhette
Fotó: TV JOJ

A hatéves németjuhász, Bady nemrég még teljesen egészséges, életerős kutya volt. Ma már azonban alig bír megállni a lábán – állapota múlt héten egyik pillanatról a másikra romlani kezdett.

„Vért hányt, ezért gyorsan az állatorvoshoz vittük” – mesélte Marta, a kutya gazdája. A kutya azóta elveszítette a látását, mindennek nekiütközik, és mivel szinte már egy hete semmit sem evett, csontsoványra lefogyott. Az állatorvos nem biztos benne, hogy a kutya valaha is fel tud majd épülni.

Bady gazdái a többi kutyást figyelmezteti, hogy jól vigyázzanak kedvenceikre. Az állatorvos szerint már ezelőtt is történt hasonló eset, a rendőrségen azonban senki sem jelentette. „A méreganyagot csak nagyon nehezen lehet bebizonyítani, emellett pedig nincs mintánk abból sem, amit a kutya evett” – mondta Pavol Griger állatorvos.

noviny.sk/para