Az ellenzék felszólította Ficót, hogy váltsa le Kaliňákot és Gašpart

2018. február 28. - 14:47 | Belföld

Az SaS és az OĽaNO Ján Kuciak oknyomozó újságíró és barátnője meggyilkolása kapcsán felszólították Robert Fico (Smer-SD) kormányfőt, hogy legkésőbb keddig (március 6.) biztosítsa be Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány, illetve Robert Kaliňák (Smer-SD) belügyminiszter leváltását. Ezt Richard Sulík, az SaS elnöke közölte szerdán, a pozsonyi sajtótájékoztatón. 

Az ellenzék felszólította Ficót, hogy váltsa le Kaliňákot és Gašpart
Fotó: PZ

Az kormányfőt egyúttal arra is felszólították, hogy fejezze be a kettős gyilkosságág kivizsgálásának irányítását, és hogy ezt bízza rá a büntetőeljárást végző szervekre. „Ha ezt nem teszi meg, készen állunk megtenni a szükséges lépéseket. Fel fogjuk hívni erre a figyelmet, és minden rendes embert mozgósítani fogunk az országban. Egyszerűen az ügy túl messzire ment el. És legalább ennek a két úrnak azonnal el kell tűnnie a funkciójából” – hangsúlyozta Sulík.

A rendőrség vasárnap (február 25.) találta meg az Aktuality.sk újságírójának Ján Kuciaknak és barátnőjének a holttestét a galántai járásbeli Nagymácsédon. Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány szerint nyilván szándékos kettős gyilkosságról van szó, amelynek indítéka összefügg az újságíró oknyomozó tevékenységével.


TASR/para