Az ellenzék terve meghiúsult, el sem kezdődött a rendkívüli ülés

2017. május 4. - 09:22 | Belföld

Ma került volna sor az ellenzék által indítványozott rendkívüli ülésre, amelyen Andrej Danko (SNS) házelnök lemondását követelték volna.

Az ellenzék azért nyújtott be bizalmatlansági indítványt Danko ellen, mert állításuk szerint a házelnök felbontotta és elolvasta a képviselőknek címzett leveleket.

A rendkívüli ülés el sem kezdődött, mivel az ellenzéki képviselőkön kívül más nem támogatta az ülés programját. A jelen lévő 131 képviselőből mindössze 51 szavazta meg a programot.A Smer, az SNS és a Híd képviselői sem támogatták.

Ahhoz, hogy az ülést megnyithassák, a jelenlévők több mint felének támogatnia kell az ülés programját.

Danko egyébként a levélbotrány kirobbanása óta egyszerűen eltűnt a nyilvánosság elől, múlt hét kedd óta nem nyilatkozott, sőt azt sem tudni, hol tartózkodik.

Egyes információk szerint a Maldív-szigeteken nyaral, de ezt hivatalosan senki nem erősítette meg, sem a nemzeti tanács sajtóosztálya, sem az SNS szóvivője.

„Én nem tudom, nem ellenőrzöm” - válaszolta Anton Hrnko, az SNS alelnöke arra a kérdésre, hogy mikor jelenik meg ismét a parlamentben Andrej Danko házelnök.

Múlt héten az ellenzék hívta fel rá a figyelmet, hogy Andrej Danko parancsba adta a parlamenti iktató alkalmazottainak, hogy bontsanak fel minden olyan levelet, amelyeket magánszemélyek vagy névtelen feladók küldenek a parlamenti képviselőknek.

Andrej Danko április 7. óta érvényben lévő parancsa szerint amennyiben a beérkező levelek vulgáris vagy sértő kifejezéseket tartalmaznak, az iktató alkalmazottai nem továbbíthatják az irományt a címzett képviselőnek, és három hónapos archiváció után meg kell semmisíteniük minden ilyen levelet.


(aktuality.sk)